Якими будуть ціни на майбутні Ryzen 7000 «Raphael» - інсайди та зливи.

GEEKS.NEWS » Техніка і Наука » Якими будуть ціни на майбутні Ryzen 7000 «Raphael» - інсайди та зливи.
Якими будуть ціни на майбутні Ryzen 7000 «Raphael» - інсайди та зливи.
Техніка і Наука
19:30, 16 серпень 2022
269
0

AMD планує випустити свої процесори одночасно з Intel, яка зовсім скоро покаже свої процесори Raptor Lake. Поставники та продавці уже готуються отримати на свої полиці свіжий товар, тому в мережу витікають і різноманітні інсайди та зливи, щодо ціни майбутніх процесорів. 

За інсайдами користувача momomo_us нові процесори будуть коштувати від 435CAD за найдоступніший R5 7600C, до 1158CAD на топовий Ryzen 9 7950X. Такі ціни опублікував інтернет-магазин PC-Canada. Можливо, це лише так-звані "заглушки" для майбутніх товарів та ціна згодом зміниться. 

Якщо перевести канадські долари в долари США, вийде ~339$ за Rняут 5 7600X та ~896$ Ryzen 9 7950X. Це на порядок вище за попереднє покоління, у якому на старті продажів Ryzen 5 5600X коштував 299$ а топовий Ryzen 9 5950X оцінювався в 799$.

Таке підвищення цін журналісти з PCGamer пояснюють зміною не лише покоління процесорів, а й самого сокета, адже для нових "ряжанок" потрібно купляти нові материнськи плати, розробка сокета та програмного забезпечення для яких коштувала дорожче, ніж попередні покоління.

А от сайт WCFTECH пророкує ціни, нижчі за поточне покоління. 

Ціна бюджетника зазначена на 30% меншою ніж при старті продажів попереднього покоління. А за топовий процесор проситимуть на 99$ менше ніж за його попередника. 

Пояснити таке зменшення цін доволі важко адже зменшився техпроцес, а розробка нової платформи коштувала компанії дорожче ніж у випадку з минулими поколіннями. 

Можливо компанія розраховує на масові продажі своїх процесорів, та намагається зробити їх доступними. Або ж це всього лише гра на довготривалий період і однією з цілей покоління Ryzen 7000 «Raphael» є "пересадка" користувачів на платформу AM5 та новий сокет, щоб у подальшому заробити грошенят на покупці користувачами наступних поколінь для апгрейду.

Ctrl
Enter
Побачили помилку?
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментарі (0)
Топ з цієї категорії
Показано тизер-трейлер аніме-адаптації пригод Скотта Пілігрима Показано тизер-трейлер аніме-адаптації пригод Скотта Пілігрима
Netflix показали перший трейлер аніме-адаптації “Скотта Пілігрима” від японської студії Science SARU. Серіал...
16.08.23
420
0
У мережі з'явилися фото і відео PlayStation 5 Slim У мережі з'явилися фото і відео PlayStation 5 Slim
Ендрю Мармо, колишній працівник інді-видавництва Wired Productions, а також ігрового новинного порталу VCG,...
12.08.23
380
0