Цей VR шолом вб'є вас, якщо ви загинете у грі

GEEKS.NEWS » Техніка і Наука » Цей VR шолом вб'є вас, якщо ви загинете у грі
Цей VR шолом вб'є вас, якщо ви загинете у грі
Техніка і Наука
09:30, 12 листопад 2022
371
0

Як досягнути максимального реалізму та занурення в ігровий процес? Як дати гравцю зрозуміти, що смерть його віртуального персонажа це не лише дія, яка призведе до програшу або відродження на точці респавну, а щось серйозніше. Щось набагато вагоміше і таке, що може вплинути на його реальне життя. 

Схоже, над цим питанням задумався співзасновник Oculus Палмер Лакі у своєму блозі. Він запропонував концепцію шолому віртуальної реальності, який не лише даватиме гравцю реалістичну картинку та ефект присутності, а й вбиватиме гравця у випадку, якщо його персонаж загине в грі. 

На таку ідею його підштовхнуло відоме аніме Sword Art Online, за сюжетом якого гравці, які гинули в грі - помирали і в реальності. Проте, якщо в анімації вони гинули від мікрохвильових променів, то Палмер запропонував більш "кінетичний" спосіб вбивства. На шоломі будуть розміщені три заряди вибухівки і в момент програшу, мізки гравця "вилітатимуть" від спрямованого йому в лобову ділянку голови вибуху.

«Ідея пов’язати своє реальне життя з вашим віртуальним аватаром завжди захоплювала мене — ви миттєво підвищуєте ставки до максимального рівня і змушуєте людей фундаментально переглянути те, як вони взаємодіють із віртуальним світом і гравцями в ньому», — написав Лакі. «Покращена графіка може зробити гру більш реальною, але лише загроза серйозних наслідків може зробити гру справжньою для вас і для всіх інших учасників гри.»
«Це область механіки відеоігор, яка ніколи не була досліджена, незважаючи на довгу історію реального спорту, що обертається навколо подібних ставок».

Чи дійсно існує фізичний концепт такого шолома - невідомо. Але насторожує те, що після покупки Oculus компанією Facebook у 2014 році він покинув їх та заснував власну компанію Anduril Industries, яка займається оборонними технологіями. Тобто, доступ до вибухівки, в теорії у розробників є.

Звісно, поширеною така вбивча іграшка точно не стане, і купити її легально не буде можливості. Але якщо ви колись попадете в закриту спільноту геймерів, які грають, ставлячи на кін власні життя - принаймні інструмент вбивства вас уже не здивує.

Ctrl
Enter
Побачили помилку?
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментарі (0)
Топ з цієї категорії
Показано тизер-трейлер аніме-адаптації пригод Скотта Пілігрима Показано тизер-трейлер аніме-адаптації пригод Скотта Пілігрима
Netflix показали перший трейлер аніме-адаптації “Скотта Пілігрима” від японської студії Science SARU. Серіал...
16.08.23
408
0
У мережі з'явилися фото і відео PlayStation 5 Slim У мережі з'явилися фото і відео PlayStation 5 Slim
Ендрю Мармо, колишній працівник інді-видавництва Wired Productions, а також ігрового новинного порталу VCG,...
12.08.23
369
0