В мережі показали монструозну відеокарту NVIDIA TITAN RTX ADA на 48GB

GEEKS.NEWS » Техніка і Наука » В мережі показали монструозну відеокарту NVIDIA TITAN RTX ADA на 48GB
В мережі показали монструозну відеокарту NVIDIA TITAN RTX ADA на 48GB
Техніка і Наука
21:54, 03 лютий 2023
443
0

У своєму попередньому поколінні NVIDIA вирішили не випускати версію для ентузіастів TITAN, а замінили її новою в лінійці 3090 та 3090Ti. Відеокарти з цим індексом з'явилися і в новому поколінні Ada Lovelace, а специфікація старшого чіпа натякала саме на те, що усі блоки буде увімкнено у 4090Ti, яка і стане вершиною лінійки. 

Проте здогом з'явилися чутки про те, що NVIDIA знову планує повернутися до виробництва відеокарт TITAN та готує їх до випуску. Ці чутки підтвердилися у новому витоку, який зробила група людей, що відслідковують маніфести доставки в Індії. У одній з посилок було помічено інженерний зразок PG137, який NVIDIA зараз розсилає у свої центри розробки.

Саме цьому інженерному зразку і приписують назву TITAN RTX ADA. Плата підтримує до 48 гігабайт відеопам'яті GDDR6 а не GDDR6X. Імовірно "зелені" вирішили використати холоднішу пам'ять GDDR6 попередньо збільшивши її частоту. Також було помічено різні SKU: SKU 0 та SKU 330, які натякають на те, що компанія розсилає різні за характеристиками зразки.

Але найбільше зацікавила архітектура слотів виводу, які розташовані вертикально та отвір для забору повітря, що може натякати на розташування плати відеокарти паралельно до материнської плати, а не перпендикулярно, як це є зараз. Або ж на окремий винесений блок слотів виводу зображення. Витоки підтверджує і колір корпусу, який є ідентичним з попередніми поколіннями відеокарт TITAN.

Ресурс videocardz публікує таблицю імовірних характеристик майбутніх відеокарт Nvidia у порівнянні з існуючими. Як можна побачити з імовірної специфікації, TITAN базуватиметься на тому ж відеочіпі AD102, проте з приставкою 450. Кількість обчислювальних блоків, кешу та ядер CUDA залишиться незмінною у порівнянні з 4090Ti. Збільшиться лише об'єм пам'яті при тій же характеристиці шини.

Це може означати, що відеокарта не даватиме суттєвого приросту в ігрових задачах, адже більшість ігор навіть в 8К розширенні не зможуть використати потенціал такої кількості пам'яті. А ось в робочих завданнях, де пам'ять відіграє суттєву роль - відеокарта покаже себе краще.

Найбільше лякає споживання. Карта не лише споживатиме 800W, а й вимагатиме підключення двох нових конекторів живлення. 

Ctrl
Enter
Побачили помилку?
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментарі (0)
Топ з цієї категорії
Показано тизер-трейлер аніме-адаптації пригод Скотта Пілігрима Показано тизер-трейлер аніме-адаптації пригод Скотта Пілігрима
Netflix показали перший трейлер аніме-адаптації “Скотта Пілігрима” від японської студії Science SARU. Серіал...
16.08.23
431
0
У мережі з'явилися фото і відео PlayStation 5 Slim У мережі з'явилися фото і відео PlayStation 5 Slim
Ендрю Мармо, колишній працівник інді-видавництва Wired Productions, а також ігрового новинного порталу VCG,...
12.08.23
391
0