Біженець з України нарешті пограв в Elden Ring, придбавши новий ПК за допомогою моделей VTuber

GEEKS.NEWS » Ігрові новини » Біженець з України нарешті пограв в Elden Ring, придбавши новий ПК за допомогою моделей VTuber
Біженець з України нарешті пограв в Elden Ring, придбавши новий ПК за допомогою моделей VTuber
Ігрові новини
23:24, 12 серпень 2022
282
0

Ми, як і наші читачі цікавимось особливими історіями, які не залишають байдужим. І сьогодні ми розповімо про історію Микити з Бучі, який 24-го лютого 2022 року був змушений покинути своє житло рятуючись від рашиських нелюдів, які згодом вбили в Бучі близько тисячі мирних людей та вчиняли небачені звірства. 

Даний матеріал базується на дописі Микити в Reddit та статті на PCGamer.

Микита покинув країну за день до релізу Elden Ring.

Все почалося з наступу російських військ на столицю України та бомбардування аеропортів.

"Ми прокинулися вранці і почули вибухи. Вони вбили багато людей на вулицях, які шукали їжу", - розповідає Микита. «Люди були в пастці в місті близько двох-трьох тижнів без їжі, води та електрики. Зрештою їх евакуювали, але це було жахливо, і зараз багато з них страждають від посттравматичного стресового розладу».

Микита, якому 21 та четверо членів його родини покинули Бучу. Їм довелося вибирати обхідні шляхи, щоб не попасти на війська орків. Так удома і залишився стояти ігровий ПК, на якому в день релізу стала доступна придбана копія Elden Ring.

"Я ледь не втратив свідомість через стрес"

У місті залишилось кілька друзів Микити, яким він розповів, де залишив ключі від будинку, щоб вони мали змогу взяти необхідні продукти. Вони розповідали йому про жахіття, які відбувалися в місті. Про масові випадки мародерства.

Хоч Буча була звільнена ще наприкінці березня, деякі жителі не спішать повертатися до своїх домівок, побоюючись повторного нападу та війни, яка триває.

До війни Микита працював 3D-художником та створював моделі VTuber (своєрідні аватари для блогерів та стримерів, які використовуються замість відео з веб-камери) для блогерів та стрімерів. Одна така робота оцінюється приблизно у 200 доларів. 

Оскільки його "робочий станок" залишився в Бучі, хлопцю протягом 5 місяців довелося працювати на ноутбуці сестри, який не вражав продуктивністю. Саме на роботі він і зосередився, адже крім цього родина була зайнята частими переїздами, допоки не осіла в будиночку в Варшаві.

Хлопець грає в комп'ютерні ігри з 14 років. Хоча він і надає перевагу FPS-іграм, творіння From Software не залишили його байдужим. 

«Я був у школі, коли побачив, що Dark Souls 1 грає мій улюблений ютубер», — сказав він. «Я боявся навіть доторкнутися до неї [гри], але зрештою я її завантажив, і вона мене захопила. Я грав у всі [ігри Souls], крім консольних, тому що в мене немає консолі. Dark Souls 1 і 2 — мої улюблені. Секіро теж був дуже крутим, але мені більше подобається темне фентезі».

Саме тому він з цікавістю слідкував за всіма новинами, які з'являлися про нову гру студії - Elden Ring.

«Я просто люблю темне фентезі, і ця гра здавалася мені мрією»

Він намагався пограти в дану гру на нотубуці сестри, але не зміг подужати навіть головне меню через брак продуктивності. Його розчаровувало те, що гра виходила на пік своєї популярності, обростала відео, стрімами, гайдами та іншими матеріалами і все це проходило повз нього. 

Хлопцю довелось фільтрувати інформацію, щоб не нарватися на спойлери стосовно подій та сюжету Elden Ring. Разом з цим танули і сподівання на швидке повернення додому. 

«Мене це розчарувало, тому що всі веселилися, а я не міг приєднатися до вечірки»

"Я хотів грати в ігри, працювати і ходити в спортзал", - сказав він. «Мені довелося зіткнутися з реальністю, що я, швидше за все, не повернуся додому найближчим часом. У мене була робота в Інтернеті, яка допомогла мені залишатися на плаву та психічно стабільним, тому що я міг зосередитися на чомусь, а не думати про війну щодня».

Місяці роботи не пройшли марно. Хлопець заробив 3800 доларів, та нарешті зміг придбати собі новий ПК.

В невеликому корпусі Cooler Master NR200 помістилась Nvidia RTX 3080 Ti, Core i7 12700k і 32 ГБ пам’яті.

Обурює і ставлення до його поста від ком'юніті Elden Ring на Reddit. 

Микита поділився своєю історією у пості, проте незабаром його видалили. Аргументація була наступною: "Контент з низьким рівнем зусиль" - тобто модератори вирішили, що порятунок від війни, 5 місяців праці, поневіряння без дому та покупка ПК - недостатні зусилля, для того, щоб поширити свою історію в даному сабредіті. Або ж це відмазка, щоб не торкатися теми війни в Україні та не дратувати гравців з рососії?

Попри видалення пост Микити здобув популярність, а сам хлопець нарешті пограв в Elden Ring.

Він обрав собі персонажа красу Wretch, та почав відкривати гру по своєму. 

«Мені доводилося переїжджати п’ять-шість разів [протягом] весни, і я був дуже напружений через це», – сказав Микита. «Тепер я роблю те, що мені здається найбільш зручним: сиджу вдома, малюю VTubers і граю між роботою. Життя повертається до нормального русла, крім того, що я живу в зовсім іншій країні».

Хлопець не впав у відчай, та зміг реалізуватись навіть будучи біженцем. Йому вдалося пограти омріяну гру, а ще він має надію повернутися додому. Навіть якщо на це доведеться чекати 10 років. 

Звісно, є багато людей, у яких доля склалась набагато гірше, ніж у Микити, які втратили близьких, змушені голодувати, отримали поранення, або і взагалі загинули. Але це не привід вирішувати, кому дісталось більше. Це лише привід з більшою завзятістю працювати на перемогу, щоб окупанти отримали на горіхи на пішли геть з нашої Батьківщини. 

Ctrl
Enter
Побачили помилку?
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментарі (0)
Топ з цієї категорії
Показано тизер-трейлер аніме-адаптації пригод Скотта Пілігрима Показано тизер-трейлер аніме-адаптації пригод Скотта Пілігрима
Netflix показали перший трейлер аніме-адаптації “Скотта Пілігрима” від японської студії Science SARU. Серіал...
16.08.23
600
0
У мережі з'явилися фото і відео PlayStation 5 Slim У мережі з'явилися фото і відео PlayStation 5 Slim
Ендрю Мармо, колишній працівник інді-видавництва Wired Productions, а також ігрового новинного порталу VCG,...
12.08.23
552
0