Ціни ростуть: Starfield коштуватиме $70, завдяки новій базовій ціні від Microsoft

GEEKS.NEWS » Ігрові новини » Ціни ростуть: Starfield коштуватиме $70, завдяки новій базовій ціні від Microsoft
Ціни ростуть: Starfield коштуватиме $70, завдяки новій базовій ціні від Microsoft
Ігрові новини
08:30, 07 грудень 2022
356
0

Sony були першими з гігантів, хто підвищив ціни на ігри свого виробництва. В цьому році до них долучилась і Activision, яка продавала Call Of Duty Modern Warfare 2 за ціною в 70 доларів США (У США та Канаді регіональний цінник був $90).

Схоже, з наступного року схожої політики підвищення цін притримуватиметься і Microsoft. Компанія поінформувала IGN, що з наступного року ігри виробництва Microsoft такі як Starfield та Redfall вийдуть з цінником у $70. 

«Ця ціна відображає зміст, масштаб і технічну складність цих ігор», — сказав IGN представник Microsoft. «Як і всі ігри, розроблені нашими командами в Xbox, вони також будуть доступні з Game Pass у день запуску».

Регіональні ціни представники Microsoft поки не коментували. Вони можуть бути як суттєво нижчими, так і завищеними у певних регіонах. У заяві, надісланій PCGamer компанія підтвердила, що ціни стосуватимуться магазинів як на консолях, так і на ПК.

На конференції Wall Street Journal Live Керівник Xbox Філ Спенсер міркував про можливість підвищення цін на початку цього року, хоча тоді він сказав, що Microsoft вирішила «важливо підтримувати [поточні] ціни» через Святковий сезон 2022 року.

Проте бюджети на розробку дійсно зростають. Starfield є наймасштабнішою грою віl Bethesda та дійсно потребує колосальних вкладень. Крім того світова економіка зазнала суттєвих змін, а ціни на ігри весь цей  трималися психологічної позначки у $60.

Курс на підвищення цін уже взяли Sony, Activision, Take Two. Ubisoft заявила про наміри збільшити вартість ігор з наступного року.

Утім, Джеремі Леірд з PCGamer підрахував, що дана політика підвищення цін є радше закономірністю, аніж бажанням компаній заробляти більше. Він порівняв ціни деяких старих ігор, які виходили в минулому. Наприклад "The Bard's Tale", яка вийшла у 1985 році коштувала $76,95, що в перерахунку на сучасні гроші становитиме $204 Канадських доларів та $174 США відповідно. Звісно, у той час розробка коштувала дорого, а продавались ігри значно меншими тиражами, що і лягало на плечі гравців.

Нікуди не подівся і Xbox Game Pass, який поки не змінив своєї вартості. Купивши зараз підписку на рік можна уберегтися від цінових зростань та грати у всі нові ігри від Microsoft, адже вони будуть доступні для гри у перший день релізу. А ось згодом може змінитись і вартість підписки, відповідно до вартості самих ігор. Це може статися і тоді, коли Microsoft вважатиме, що привабливою ціною вдалось залучити достатню кількість гравців.

Ctrl
Enter
Побачили помилку?
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментарі (0)
Топ з цієї категорії
Показано тизер-трейлер аніме-адаптації пригод Скотта Пілігрима Показано тизер-трейлер аніме-адаптації пригод Скотта Пілігрима
Netflix показали перший трейлер аніме-адаптації “Скотта Пілігрима” від японської студії Science SARU. Серіал...
16.08.23
431
0
У мережі з'явилися фото і відео PlayStation 5 Slim У мережі з'явилися фото і відео PlayStation 5 Slim
Ендрю Мармо, колишній працівник інді-видавництва Wired Productions, а також ігрового новинного порталу VCG,...
12.08.23
391
0