Цього разу легендарну Doom запустили на телетексті: як та чи можна це повторити?

GEEKS.NEWS » Ігрові новини » Цього разу легендарну Doom запустили на телетексті: як та чи можна це повторити?
Цього разу легендарну Doom запустили на телетексті: як та чи можна це повторити?
Ігрові новини
05:55, 28 травень 2023
260
0

Ми уже писали про те, як ентузіасти з усього світу беруть участь у випробуванні запустити Doom на усьому. Були вдалі спроби запустити гру на цукерці, або у звичайному блокноті, а цього разу під приціл попав телетекст.

Так, багато хто уже і забув, що така річ існує, а в декого її ніколи не було. Але гравець Doom з ніком Lukneu вирішив, що саме на цій технології повинен зіграти в легендарну гру. 

Автор модифікації розповів, що телетекст — це односпрямований потік даних, тому у його звичному режимі роботи запустити гру було неможливо. Довелось вигадувати пристрій, який конвертував кожен кадр гри у статичну сторінку телетексту та виводив її на екран.

Для своєї розробки автор вирішив використати найпершу версію телетексту, хоча це, забута багатьма технологія, постійно еволюціонувала, додаючи підтримку більшої роздільності та функціоналу. Такий вибір він аргументував власною симпатією до найпершої версії.

Керувати грою можна за допомогою пульта від телевізора, а частота кадрів на секунду є достатньою для комфортної гри в такий чудернацький спосіб.

Цікаво і те, що спробувати запустити модифікацію власноруч може кожен, у кого є необхідні гаджети. Детальну інструкцію, необхідне програмне забезпечення та опис автори залишив на своїй github-сторінці.

Окрім того автор опублікував відео з демонстрацією роботи свого винаходу.

Ctrl
Enter
Побачили помилку?
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментарі (0)
Топ з цієї категорії
Показано тизер-трейлер аніме-адаптації пригод Скотта Пілігрима Показано тизер-трейлер аніме-адаптації пригод Скотта Пілігрима
Netflix показали перший трейлер аніме-адаптації “Скотта Пілігрима” від японської студії Science SARU. Серіал...
16.08.23
426
0
У мережі з'явилися фото і відео PlayStation 5 Slim У мережі з'явилися фото і відео PlayStation 5 Slim
Ендрю Мармо, колишній працівник інді-видавництва Wired Productions, а також ігрового новинного порталу VCG,...
12.08.23
386
0