Огляд на фільм «Морбіус» - Найгірший фільм Marvel

GEEKS.NEWS » Статті » Огляд на фільм «Морбіус» - Найгірший фільм Marvel
Огляд на фільм «Морбіус» - Найгірший фільм Marvel
Статті
18:41, 19 травень 2022
290
0

Якби цей огляд я записував на відео, а не викладав в тексті, то ви напевно б жоднісінького слова не почули, адже матюки я б вирізав. 

А так у мене є декілька хвилин, щоб перефразувати і викласти це в текстовому форматі. 

Отже. Зазвичай нормальні люди оглядають фільм, розбиваючи огляд на частини. Вони оцінюють сюжет, акторську гру, музичний супровід та стараються вловити та розвинути думку. Але не цього разу. Щоб донести до вас, моє враження, я просто перекажу вам сюжет. Не бійтесь спойлерів, вам все одно переглядати цей фільм не варто. 

Все, що керує мною під час написання цього огляду це щира ненависть (а це між інших дуже хороше паливо) до всіх хто створював ось це. Отже починаємо.

Фільм відкриває сцена з диких погано намальованих джунглів, де нам і показують доктора Майкла Морбіуса. Майкл - талановитий лікар-вчений, який і сам невиліковно хворий, а тому не боїться проводити ризиковані експерименти, та наражати себе на небезпеку. Саме завдяки йому у цьому вигаданому світі з’явилось багато проривних відкриттів в галузі медицини, проте основної цілі він так і не досяг. 

Далі ми переносимось у його дитинство. Лікарня для безнадійно хворих дітей, новий пацієнт Люціан (Майло), який і знайомиться з Майклом, та попри те, що вони діти - проводить дорослу, філософську розмову з повним розумінням того, що вони обоє в найближчому майбутньому помруть. В цей момент група тупуватих школярів підносить голови на вікно пансіонату, яке знаходиться на горішніх поверхах, помічає наших героїв і голосно з них насміхається, щоб викликати у глядача жаль, оскільки через надто дорослу розмову він його втратив. 

У цей момент режисер вирішив, що жалю до дітей недостатньо, а Майкл недостатньо геній. Тому Майло раптово стає погано і він хилить голову, а оскільки персонал лікарні вийшов з чату, Майкл самотужки ремонтує апарат, для перекачування крові ручкою, замінивши запобіжник пружиною від ручки і при цьому чудом не отримавши 220 в руку. 

Майло прокидається, лікар помічає, що Майкл Вундеркіндер, пропонує йому навчання в університеті. 

Наступна сцена - Майло б’ється зі здоровими школярами, щоб показати свою вроджену гнилинку і агресію, а також стати більш глибоким персонажем.

Переходимо знову у сьогодення, і спостерігаємо Майкл відмовляється від нобелівської премії за власні досягнення, бо він вже встиг відбути дрослим в дитинстві, а тепер став дитиною.

Наступна сцена - він в лікарні лікує дівчинку, у якої схожа хвороба крові. З’являється його дівчина (яку я за 10 хвилин після перегляду забув як звати, тому буду називати Дівчиною), і чомусь звинувачує його в тому, що він ставить експерименти на ДНК кажанів, хоча вона працює з ним в одній лабораторії, і мала б про це знати. Він якогось біса одразу зізнається і з полегшенням показує їй невдалий експеримент на миші. Оскільки режисер не придумав, як зробити перехід між сценами, дівчинці, яку ми згадували до того, стає погано і лікаря Морбіуса викликають до неї, адже тільки він може вколоти їй рятівний шприц з ліками. За цей час Дівчина помічає, що мертва миша за дивним співпадінням ожила і Морбіусу вдалось знайти ліки від своєї болячки. 

Оскільки нобелівського лауреата нікому фінансувати, цим займається Майло, який також зумів вижити і став незрозуміло ким. Чи то мафіозі, чи то адвокатом, хоча з перегляду ми можемо зробити висновок, що він багата і впливова людина НЕЗРОЗУМІЛО ЧОМУ. Морбіус розповідає Майло про експеримент і просить ще трохи фінансів для завершення. 

Далі ми бачимо проспонсорований Майло корабель з озброєними найманцями, на якому катаються Майкл та Дівчина. Оскільки наступну сцену ніяк не почати без найманців, то випробування експерименту Майкл проводить на кораблі. 

Введення ліків, Морбіусу стає погано, тупі найманці втручаються і він їх шинкує, а Дівчина ненароком вирубається. Морбіус тікає. Про інцидент дізнається Майло, а також двоє детективів, один з яких - Роман Пірс з Форсажу. 

Майкл навідує непритомну Дівчину в лікарні, а згодом пробравшись в лабораторію виявляє, що потребує крові. Він великий гуманіст, тому п’є лише штучну “синю” кров, яку раніше сам і розробив. Проблема лише в тому, що вона допомагає лише на короткий термін, який щоразу стає меншим. Йому стає легше і оскільки він геній, то без паніки освоює свої нові здібності. 

Майло приходить по свою дозу, яку заслужив фінансуючи експерименти Морбіуса, але той виганяє його, адже розуміє, що це не порятунок, а прокляття. Майло йде геть. 

Детективи навідують Дівчину і висловлюють підозру щодо Морбіуса, а в іншій сцені вампір вбиває бідну та нещасну медсестру - матір двох дітей, яку обов’язково варто жаліти і ненавидіти поганого кровососа. Далі ми бачимо як Морбіус, який дізнався про вбивство медсестри намагається втекти, але його зустрічає Роман Пірс та Джим Гордон і зав’язується погоня. Майкла доганяють та відправляють за грати. Все це відбувається в дуже короткий термін, адже дія крові всього 6 годин. 

До нього в камеру приходить Майло, який вдає адвоката та зізнається, що йому стало клепки знайти серед ампул, в яких він не розбирається потрібні та теж стати кровососом. Проте Майло на відміну від хорошого Морбіуса не цурається пити справжню “Червону” кров. Він підкидає Майклу упаковку крові, щоб той міг втекти та намагається переманити на свою сторону. Зав’язується ще одна бійка, де Майло все ж вирішує не втекти а надерти зад Морбіусу, адже той не погодився з його рішенням. 

Паралельно Майкл отримує ще і нову суперздібність літати і тікає.

Майло та копи слідкують за Дівчиною, яка за вимогою сюжету уже оклигала. Але першим до неї добирається Морбіус, якого вона чомусь не боїться і одразу йому вірить. 

Далі треш. 

Вони п’ють каву, а Морбіус підслуховує розмову двох бандитів-фальшивомонетників про лабораторію. Він краде кров, щоб підживитися, яка виявляється саме “синьою”, вистежує бандитів своїм суперслухом та забирає лабораторію собі, а з кусків станків для друку фальшивих грошей дивом робить усі необхідні йому прилади. НЕ МАГІЯ А ГЕНІЙ.

Далі сцена з Майло, який кайфує від себе. Він йде в клуб, щоб познайомитись з їжею, але з’їдає трьох довбограїв, які мішають знайомству (при цьому його фіксує камера), а після цього навідується до Дівчини, щоб впевнитись, що вона за одно з Морбіусом. 

Далі сцена де Морбіус вирішив пооблизуватися з Дівчиною, а за ними спостерігає ображений і одинокий Майло, якому завадили пооблизуватися довбограї в клюбі. Спостерігає, жаліє себе і завидує.

Детективи розуміють, що вампірів двоє, а наступна сцена показує, як до Майло навідується його “батько” з притулку, який залишається однаковим як в флешбеках так і в сьогоденні. Імовірно на нього старість не діє. Він впізнав Майло з репортажу та намагається його переконати в неправоті. Майло його використовує як приманку для Морбіуса та вбиває. 

Морбіус, який за цей час зумів знайти отруту для себе та Майло, ведеться на провокацію, і крім “батька” втрачає ще і Дівчину до якої за цей час добирається Майло. 

Помираючи вона кусає його за губу, щоб він не стримався, випив її кров та став сильним і зміг надерти дупу Майло. 

Відбувається недовга фінальна сутичка. Майло помирає. Показують, що Дівчина теж воскресла Вампіром а Морбіус забув, що хотів себе убити тікає. Кінець.

Все! Ніякої розв’язки. Ніякого майбутнього. Просто обірваний кінець. 

Далі сцени після титрів. 

В одній показують Стерв’ятника, який переноситься після подій третього павука у всесвіт SONY і його відпускають.

Друга сцена показує його зустріч з Морбіусом, який якогось біса нічого не знаючи ні про павука ні про Стерв’ятника вирішує з ним зустрітися та обіцяє свою підтримку. 

Так і завершується сюжет цього бездарного фільму. Я щоразу намагаюсь виправдовувати у фільмах необґрунтовані збіги подій, які дозволяють сюжету розвиватися, але тут з ними просто перебір. Все відбувається нелогічно, висмоктано з пальця та просто тому, що так був написаний бісів сценарій. А пояснень немає. 

Чому діти в флешбеках ведуть себе як дорослі? 

Чому Майкла не вдаряє 220 при спробі замкнути електричне коло куском металічної пружини?

Чому експерименти він вирішив провести похапцем на якомусь кораблі, а не в себе в лабораторії під наглядом інших? 

Чому Майло став поганцем? 

Чому Дівчина повірила, що Майкл хороший, після того як він убив восьмеро найманців? Чому він не вбив себе після того, як покінчив з Майло? 

Чому не повернувся до тіла Дівчини та не побачив, що вона вижила, або хоча б зникла? 

Чому на роль детектива вибрали відомого актора, якому по суті дали мінімум мотивації та якусь другосортну роль. 

Що відбувається з мотивацією в цьому фільмі? 

Нвже режисери вирішили, що ми полюбимо Морбіуса подивившись цю нарізку сцен його оріджину, адже повноцінним фільмом це назвати просто неможливо. 

Чому фільм з усіма перезйомками та декількома роками продакшену вийшов такий слабкий? Як він має рухати вітку Кіновсесвіту Марвел, якою керує SONY? Навіть Веном, який мені ніскілечки не сподобався - вийшов в декілька разів кращим. 

У той час, коли старі хороші фільми намагаються якось приєднати до всесвіту Марвел, цей хочеться виключно викреслити і забути. Мабуть тому фільми SONY розвиваються з мінімальними згадками про основний кіновсесвіт.

На якого біса мені тут здалось оцінювати акторську гру чи музичний супровід, якщо сюжет не клеїться? 

Я щоб не бажати, як один запорєбріковий всього поганого, просто надіюсь, що ви відчули, як у мене нагрілась п’ята точка, та побажаю вам лише хороших фільмів. А ось таке неподобство, щоб у вас на шляху не траплялося ніколи.


Ctrl
Enter
Побачили помилку?
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментарі (0)
Топ з цієї категорії
Показано тизер-трейлер аніме-адаптації пригод Скотта Пілігрима Показано тизер-трейлер аніме-адаптації пригод Скотта Пілігрима
Netflix показали перший трейлер аніме-адаптації “Скотта Пілігрима” від японської студії Science SARU. Серіал...
16.08.23
426
0
У мережі з'явилися фото і відео PlayStation 5 Slim У мережі з'явилися фото і відео PlayStation 5 Slim
Ендрю Мармо, колишній працівник інді-видавництва Wired Productions, а також ігрового новинного порталу VCG,...
12.08.23
386
0