NFS World досі є одним з найкращих у жанрі онлайн-перегонів

GEEKS.NEWS » Статті » NFS World досі є одним з найкращих у жанрі онлайн-перегонів
NFS World досі є одним з найкращих у жанрі онлайн-перегонів
Статті
18:27, 09 березень 2023
626
0

Уже давно жанр перегонів і цілому та онлайн перегонів зокрема переживає не найкращі часи. Нас усіх дуже часто годують надмірно великими, дуже красивим, але майже повністю мертвими світами. 

Так, якби в перегонах я хотів помилуватися мальовничим Единбургом, або насолодитися авантюрними мексиканськими локаціями, цієї статті, можливо, і не було б. Але перш за все в перегонах хочеться позайматися саме перегонами. Саме тому для мене і була актуальною тема пошуку достойної гри. 

Ще минулого року я наткнувся на дуже непоганий варіант, який з кожним днем підсилював мою віру в нього. У ньому є чудова з точки зору ігрового дизайну карта, ностальгічна оказійна фізика, безліч авто, багатий тюнінг та стайлінг, елементи культовості та дуже низькі системні вимоги. Крім того він повністю безкоштовний. Це надзвичайно хороший варіант для проведення часу з друзями, навіть якщо усі ваші кошти вже пішли на підтримку ЗСУ. Назва цієї гри - NFS World, який ніби фенікс постав з попелу своєї офіційної версії та досі живе на фанатських серверах і може запропонувати вам чи не більше ніж інші сучасні перегони.

Де завантажити та як встановити Need For Speed World у 2023 році

Існує один лаунчер для одразу декількох серверів NFS World. Завантажити його можна за посиланням. Після цього на вашому ПК з'явиться лаунчер Soapbox у якому необхідно увійти на будь-який із серверів. (Окрім World Evolved, який є російським). Крім того, у лаунчері можна налаштувати і графіку гри, та всілякі ефекти. 

Де завантажити та як встановити Need For Speed World у 2023 роціДалі необхідно зареєструватися на одному з серверів. У кожного сервера процес реєстрації свій. Я реєструвався на World United. Для цього необхідно увійти на сайт через Diskord та ввести бажаний логін і пароль, який вводитиметься у лаунчері Soapbox. 

Після авторизації, окрім основної гри довантажаться і модифікації сервера - бачення розвитку гри його адміністаторами. Це всілякі фікси, нові деталі, вініли, автомобілі тощо.

Якщо при запуску гра видає незрозумілі помилки, відкрийте в лаунчері налаштування та запустіть перевірку файлів гри на цілісність. У більшості випадків це допомагає.

Інформацію про перегони, власний акаунт та новини сервера World United можна отримувати з двох джерел. 

У якому стані сервер Need For Speed World United

Одночасний онлайн на сервері доволі слабкий. Це приблизно 100-300 одночасних користувачів. Проте вони є завжди, а завдяки ігровому чату можна швидко покликати бажаючих на гонку. Зазвичай такі швидко знаходяться. Це неабияк мотивує та зближує. Сервер відчувається як єдина спільнота. 

Системні вимоги теж не змінилися, тому гра запускається навіть на дуже слабких ПК та важить приблизно 6.3 Гб.

У якому стані сервер Need For Speed World United На сервері заборонене використання чітів у гонках, проте ніхто не сваритиме вас, якщо ви скористаєтесь ними у вільній поїздці задля красивого скріншота. Крім того, можна встановити модифікації інтерфейсу, панелі приборів та всілякі решейди, скайбокси тощо. Усі модифікації можна знайти на NFS Mods у відповідному розділі.

У якому стані сервер Need For Speed World UnitedСервер часто обслуговують та покращують. Нещодавно відновили трафік, частина з якого навіть має механіку пошкоджень. Пінг 120-130 нехай вас теж не лякає. Не впевнений, чи це значення взагалі коректне, але гра працює непогано і за винятком невеликих статорів та підвисань все мене задовільнило. Крім того вільна їзда та гонки опрацьовуються окремо, тому під час перегонів все працює практично ідеально. 

Як і колись доступні тематичні зміни під час новорічних святкувань та на Хелловін. У якому стані сервер Need For Speed World UnitedСкладається враження, ніби ви знову повернулись в знайомі місця, тільки через декілька років. Ніби десь за рогом в кафе попиває свою Корону постарілий Рейзор, а разом з ним ви можете вирушити в Палмонт на гонки з Даріусом. І десь в кущах за вами підглядатиме підступний Кросс.

Автомобілі в NFS World United

Як і в оригіналі для вас доступно 60 рівнів гонщика, по мірі прокачування яких вам відкриватимуться нові автомобілі, покращення, візуальна косметика та треки для перегонів.

Автомобілі поділені на класи, E, D, С, B, A, S1 та S2. Розділення S класу на дві частини допомогло трохи виправити проблему з балансом, на яку страждала оригінальна гра. Також розробники постійно міняють характеристики авто для того, щоб зробити кожну тачку привабливою.

Автомобілі в NFS World UnitedОкрім марок авто з офіційної гри, було додано безліч нових, серед яких є легенди автоспорту, культові автомобілі та навіть забуті легенди і прототипи. 

В магазині продаються не лише стокові автомобілі, але й готові стилі та пресети деталей, за які попросять трохи більше кредитів ніж за “командир я на стоку”. Тут ви знайдете легендарні скіни з попередніх частин, ралійні версії та різного роду впізнавані екземпляри.

Не всі авто можна просто купити за зароблену валюту. Деякі доведеться вибивати з наборів карт надіючись на удачу або ж отримувати за досягнення. Набори карт до слова теж не донатні. 

Прокачка та тюнінг в NFS World United: візуал, деталі та бонуси

Механіка візуальних модифікацій зовсім не змінилась, але суттєво збільшилась варіативність. Цього інструментарію цілком достатньо, щоб створити омріяне авто, але доведеться попрацювати руками. В мережі існує доволі багато гайдів, які показують, як створити вініли деяких культових авто з фільмів, ігор тощо.

А ось з прокачуванням продуктивності відбулися певні зміни. В оригінальній грі була схожа система, проте максимальна якість деталі досягала всього трьох зірок. Тут же їх аж 5. Таким чином:

  • щоб покращити авто необхідно встановити двигун, турбіну, КПП, підвіску, гальма та колеса.
  • Їх якість варіюється від 1 до 5 зірок, де більше - краще.
  • Існують деталі різних кольорів, які в залежності від кольору спрямовані на покращення максимальної швидкості, прискорення та керованості у різних співвідношеннях.
  • Крім того у межах кожної зірки є деталі покращені, тюнінговані, спортивні, елітні тощо, які теж мають різні якісні показники.

Така кількість деталей необхідна для точного налаштування авто під конкретний клас, щоб не вийти за його межі і при цьому отримати максимальну для автомобіля продуктивність в класі. 

Також існують бустери / бонуси / паверапи (кому яка назва подобається). Вони діляться на бонуси для гонок, погоні, драгу та відкритого світу. В оригінальній грі їх якість теж варіювалась від одної до трьох зірок, а в World United була збільшена до 5. Додані також і кастомні паверапи. До прикладу паверап, який забороняє іншому гравцю користуватись паверапами, або димова завіса. Існує навіть жартівливий бонус, який коштує 37 мільйонів кредитів та виконує роль скарбнички, адже продати його можна теж на 37 мільйонів. 

В кожному виді активності можна використовувати до чотирьох різних бонусів, тому у відповідному меню слід заздалегідь їх налаштувати для кожного з режимів гри. Поповнювати їх теж можна за кредити купляючи карткові набори. 

Використання бонусів змушує гравця продумувати стратегію гонок та робить їх значно цікавішими.

Які активності є в Need For Speed World United

У грі існує три варіанти заїздів - сольний з доволі агресивними ботами, кооперативний з друзями в закритому лоббі та загальні багатокористувацькі заїзди з іншими гравцями.

Основні види перегонів - спринти та кільця. Серед них можна обрати режими з використанням бонусів, або без. Крім того в деяких режимах присутні колізії інших гравців, а в інших вони їдуть наче привиди без колізій та можливості зіштовхнутися.

Які активності є в Need For Speed World United Також у грі існує механіка ротації треків кожних декілька годин. 

Окремо варто виділити режим Time Attack. Кожного тижня розробники публікують два різних заїзди у яких основна ціль - вкластися у час.

Які активності є в Need For Speed World United Треки підбираються таким чином, щоб щоразу провокувати гравця прокачувати інше авто, яке ідеально підійде до конкретної траси. Таким чином, у грі не існує ультимативного авто, яке переважає усі інші за характеристиками і забезпечує гарантовану перемогу. В одних заїздах перемагають проворні маневрені "картинги", в інших неповороткі мускули. Щоразу гравцям доводиться продумувати нову стратегію проходження та пересідати в інше авто.

Для любителів погонь з поліцією у грі є два режими - звична самітна погоня по відкритій карті та командна погоня по визначеному маршруті. 

У першому випадку ви отримуєте класичний режим з минулих частин гри, проте з більшою кількістю агресивної поліції на хвості. Для цього режиму існує спеціальний клас авто - джагернаути, які мають обтяжену ігрову модель. 

Погоня з друзями - це дуже веселий та цікавий режим, де поліція уже не так домінує, а виступає радже хлопчиками для биття. Існує навіть півгодинна хардкорна погоня World Tour, яка відкривається на 50 рівні.

Також у грі є програма лояльності, у якій необхідно щодня шукати 15 кристалів по певній зоні карти та отримувати цінні призи за пошук. Під неї відведено спец-клас авто - мисливці за скарбами. 

Є у грі і зародок дрифту, який має декілька окремих авто, але на жаль зараз він не дороблений і являє собою радше механіку машини на льоду, яку неможливо контролювати. Що з ним планують зробити в майбутньому - поки не відомо.

В цілому гра має дуже багато активностей та привітну спільноту тих, хто зайшов сюди саме заради якісної гри і точно знає, що йому потрібно від гри. Порівнюючи її навіть з сучасними зразками, я можу твердо сказати, що вона досі є не лише актуальною, але й кращою за багато сучасних онлайн-перегонів. Саме тут я уже декілька місяців з насолодою проводжу час з друзями.

Історію оригінальної гри ви можете також переглянути в окремому відео, яке я для вас зняв. 

А також буду радий за можливості скласти компанію у цій грі і вам. 

Ctrl
Enter
Побачили помилку?
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментарі (0)
Топ з цієї категорії
Показано тизер-трейлер аніме-адаптації пригод Скотта Пілігрима Показано тизер-трейлер аніме-адаптації пригод Скотта Пілігрима
Netflix показали перший трейлер аніме-адаптації “Скотта Пілігрима” від японської студії Science SARU. Серіал...
16.08.23
400
0
У мережі з'явилися фото і відео PlayStation 5 Slim У мережі з'явилися фото і відео PlayStation 5 Slim
Ендрю Мармо, колишній працівник інді-видавництва Wired Productions, а також ігрового новинного порталу VCG,...
12.08.23
361
0