Колумбійський суддя використав Chat GPT для винесення вироку у справі

GEEKS.NEWS » Техніка і Наука » Колумбійський суддя використав Chat GPT для винесення вироку у справі
Колумбійський суддя використав Chat GPT для винесення вироку у справі
Техніка і Наука
21:00, 06 лютий 2023
907
1

Як розповідалось у західній пресі, колумбійський суддя Хуан Мануель Паділья Гарсія вирішував справу в місті Картахен та застосував ChatGPT у процесі підготовки до прийняття рішення. Це засвідчує відповідний судовий документ від 30 січня.

«Ми насправді прагнемо оптимізувати час, витрачений на складання рішень після підтвердження інформації, наданої ШІ», — пояснив Гарсія в судовому документі.

Справа стосувалась конфлікту між компанією медичного страхування та родиною дитини з аутизмом. Суддя Гарсія використав ChatGPT для того, щоб дізнатися про правові прецеденти та судову практику, яка раніше використовувалась стосовно таких справ. Також він запевнив, що ретельно перевірив усі тези, які йому надала нейромережа. Все це робилося з метою пришвидшення винесення рішень у судовій практиці.

Проте і думки стосовно цієї події відрізняються. З однієї сторони все доводиться перевіряти і така автоматизація і справді пришвидшує рутину суддівської роботи. Проте є і друга сторона медалі, яка полягає в людському факторі. Адже з часом використання таких ботів та небажання перевіряти факти може призвести до суддівської халатності, сторонні особи можуть вплинути на навчання нейромережі та змусити її дати збій. 

Крім того в розвинутих країнах до суддів ставляться як до людей "вищої касти", які несуть на собі обов'язок регуляції законів та управління. Будь-хто на такі посади не потрапляє, а тому використання в судовій практиці нейромереж є доволі тривожним дзвіночком для суспільства. 

До прикладу у США юридична спільнота Каліфорнії рішуче відмовилась від використання чат-ботів ШІ у якості юридичних консультантів.

Джерело: Vice.

Ctrl
Enter
Побачили помилку?
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментарі (1)
Топ з цієї категорії
Як знайти усі графіті в Hi-Fi Rush | Усі локації. Як знайти усі графіті в Hi-Fi Rush | Усі локації.
Повний гайд зі збору усіх графіті для гри «Hi-Fi Rush» та виконання «Колекціонер стріт-арту» («Street Art Collector»)....
15.07.24
88
0
Показано тизер-трейлер аніме-адаптації пригод Скотта Пілігрима Показано тизер-трейлер аніме-адаптації пригод Скотта Пілігрима
Netflix показали перший трейлер аніме-адаптації “Скотта Пілігрима” від японської студії Science SARU. Серіал...
16.08.23
1 010
0