В українській грі Острів з'являться цегляні будівлі та ще більше нових механік | Як поживає гра

GEEKS.NEWS » Ігрові новини » В українській грі Острів з'являться цегляні будівлі та ще більше нових механік | Як поживає гра
В українській грі Острів з'являться цегляні будівлі та ще більше нових механік | Як поживає гра
Ігрові новини
01:30, 10 січень 2023
851
0

Після початку повномасштабної війни в побуті українського суспільства появилась дуже корисна функція - постійне калібрування суспільної свідомості. Ми постійно нагадуємо одне одному про необхідність перевіряти чи не привезені обрані нами продукти з ворожих країн, чи не зашкварився той чи інший діяч / організація / бренд, чи можна відвідувати ті чи інші ресурси та встановлювати додатки на смартфон. Така перевірка орієнтирів справді допомагає, тому вважаю, що її варто проводити і в межах ігрової індустрії.

Допоможіть зберегти українську гру Ostriv поки не стало надто пізно

Раніше ми вже писали про те, як перевірити, чи не є та чи інша гра російським продуктом. (І буду з вами чесний, самі двічі попалися на роздачах Epic Games, за що мені дуже соромно.) Також ми постійно намагаємось поширювати українізатори, голосування за додавання української локалізації в іноземні ігри та навіть створюємо власні аматорські локалізації. 

А сьогодні я спробую нагадати вам про справжній скарб української ігрової індустрії, який ми через власну неуважність можемо втратити. Як ви зрозуміли з заголовку, мова піде про українську гру Ostriv. 

Нахвалювати цю забавку навіть немає сенсу. Вона вже здобула свою аудиторію завдяки помірній складності, великій кількості механік, фантастичній деталізації, стилю та чарівному медитативному ігроладу. Багато іноземних гравців спробували свої зусилля у цій грі і піддалась вона кожному далеко не одразу. А тим, хто відшліфував свої вміння у грі - вона дала можливість створити чудові поселення, які виглядають фантастично.

Варто нагадати і про те, що гра ця ширить світом не лише можливість розважитися, а й наш український етнокод. З неї іноземці отримують уявлення про наш давній побут, ремесла та культуру адже ці речі буквально зашиті в гру. 

Проте зараз домінують ігри фан-сервіси, які потребують постійних оновлень, а якщо цього не відбувається - гравці просто покидають гру. Через війну розробнику Євгену з Харкова доводиться важко і процес розробки став значно складніший. Варто згадати лише віялові вимкнення електроенергії. 

Через це і відвідуваність гри у статистиці Steam Charts впала. 

Допоможіть зберегти українську гру Ostriv поки не стало надто пізно Тому мені дуже сумно дивитися, як деякі українські стрімери та ігрові блогери грають в дуже неоднозначний WOT чи з важкістю покидають русняві проєкти, або ж намагаються відбілити репутацію пропагандистської atomic heart у той час, як актив геніального симулятора українського села повільно скорочує активність.

Тому закликаю усіх згадати про цю чудову забавку, якщо вона є у вас в бібліотеці, або ж купити, якщо немає і спробувати свої сили в побудові села. Розробник гри не просить ніякої підтримки, окрім покупки його гри, а частину коштів передає на потреби ЗСУ. І це чудово.

Крім того пропоную надіслати скріншоти своїх успіхів у грі нам в Discord, а ми через деякий час опублікуємо їх як окрему новину і залишимо як пам'ять. 

В грі Ostriv з'являться цегляні будівлі та калина: огляд Альфи 5

Попри те, що я вам описав доволі сумний, але можливий варіант розвитку подій, розробник Євген зовсім не збирається здаватись. Він уже давно працює над оновленням "Альфа 5", яке міститиме 10 нових будівель, механіку псування продуктів, розширену статистику, покращену торгівлю та безліч іншого.

Як невеликий тизер він показав ігрову модельку комори, створену на основі художньої творчості Тараса Григоровича Шевченка.  В грі Ostriv з'являться цегляні будівлі та калина: огляд Альфи 5

Джерело зображення: Ostriv в Steam

Крім цього розробник поділився інформацією, що наступні будівлі будуть з цегли та показав їх ранні моделі.

В грі Ostriv з'являться цегляні будівлі та калина: огляд Альфи 5 Джерело зображення: Ostriv в Steam

Також Євген анонсував ланцюг виробництва цегли, нові ресурси та копальні, в яких буде необхідність вибору, який ресурс добуватимуть селяни.

В грі Ostriv з'являться цегляні будівлі та калина: огляд Альфи 5

Джерело зображення: Ostriv в Steam

Зачепить майбутнє оновлення і механіку здоров'я жителів, у яку втручатимуться випадкові події. З'явиться і мощена бруківка та можливість посадити під вікном калину - ще один символ українськості. 

А крайній допис був датований останнім днем минулого року і містив привітання з Новим Роком. 

З цього ми чітко знаємо, що розробка ведеться, і тому варто підтримувати своє, щоб воно квітло і підкорювало світову ігрову індустрію. Адже воно справді того варто. Стільки тексту присвячувалось не якомусь лайну, яке варто купити лише тому, що воно українське. Вся ця стаття була присвячена справді хорошій грі, в якій я провів доволі багато часу, отримав масу задоволення та критики з боку глядачів стріму. І це прекрасно. 

Тому не забудьте підтримати розробника до того часу, як він підготує наступне масштабне оновлення, а також нагадаю, що у нього є ще одна міні-гра, яка за своїм ігроладом та стилем може вам також сподобатися. 

Ctrl
Enter
Побачили помилку?
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментарі (0)
Топ з цієї категорії
Показано тизер-трейлер аніме-адаптації пригод Скотта Пілігрима Показано тизер-трейлер аніме-адаптації пригод Скотта Пілігрима
Netflix показали перший трейлер аніме-адаптації “Скотта Пілігрима” від японської студії Science SARU. Серіал...
16.08.23
408
0
У мережі з'явилися фото і відео PlayStation 5 Slim У мережі з'явилися фото і відео PlayStation 5 Slim
Ендрю Мармо, колишній працівник інді-видавництва Wired Productions, а також ігрового новинного порталу VCG,...
12.08.23
369
0