У римейк Dead Space додали опції для лякливих гравців

GEEKS.NEWS » Ігрові новини » У римейк Dead Space додали опції для лякливих гравців
У римейк Dead Space додали опції для лякливих гравців
Ігрові новини
20:00, 30 січень 2023
401
0

Гра Dead Space ще в далекому 2008 році міцно всілася на трон ігор-жахастиків у космічному сеттингу. Скільки б зусиль не докладали розробники інших проєктів, Dead Space завжди відігравала роль одного з еталонів жаху, адже лякала не лише клішованими раптовими наскоками некроморфів, але й тиснула на гравця психологічно, демонструючи вкрай жорстокі сцени насильства та самокаліцтва. 

Нещодавній успішний реліз Dead Space Remake від студії Motive відбувся доволі успішно і гра знову втерла носа навіть сучасним горорам та жахастикам. Проте, це завжди була гра для вузького сегменту гравців, а саме тих, які бажали полоскотати власні нерви. Розширення цієї аудиторії стало одним з викликів для розробників та менеджерів з доступності EA. 

«Motive визнає, що деякі гравці можуть уникати перегляду певних типів контенту, характерного для ігор жахів і кривавих ігор», — сказав керівник програми EA з доступності ігор Морган Бейкер в оновленні функцій доступності Dead Space. «Тож команда хотіла вивчити потенційні способи дозволити гравцям контролювати те, як вони переглядають графічний вміст гри».

Таким чином, було прийнято рішення додати в гру дві функції доступності:

  • Ненав'язливе попередження з описом потенційно тривожного вмісту, який має з’явитися гравцю під час проходження;
  • Фільтр розмиття, який приховуватиме частину зображення до моменту, поки не відтвориться сцена. При цьому буде чутно усі звуки.

Звісно можна жартома пофантазувати про те, що незабаром і фільми жахів самотужки робитимуть паузу перед тривожними моментами та повідомлятимуть глядачів про страшний вміст, що повністю руйнуватиме атмосферу жахастика, але не варто забувати і про людей, яким справді потрібні такі функції доступності. Адже існують люди, які можуть надто сильно налякатися раптової появи монстра, або ж погано реагують на сцена з демонстрацією насильства над собою чи іншого лячного вмісту гри. 

«Ми здебільшого зосереджуємося на сценах, пов’язаних із сильним насильством над людьми, сильним психологічним жахом або самоушкодженням», — сказав Кімон. «І, звісно, при спробі оцінити те, що викликає занепокоєння, виникає багато суб’єктивності».

Ось як виглядає попередження про тривожний вміст:

Джерело зображення: Electronic Arts

А так виглядає блюр потенційно лячних сцен:

Джерело зображення: Electronic Arts

Варто знати і те, що ці два фільтри вимкнені по замовчуванню. Щоб їх активувати, необхідно перейти в налаштування гри та увімкнути там відповідні пункти доступності.

Завжди можна не грати в гру, якщо вона здається вам надто лячною, але тут мова йде саме про доступність. З такою ж метою в ігри додають і так-званий "сюжетний режим", який дозволяє мінімально фокусувати увагу гравця на ігроладі та максимально занурювати його в сюжетну складову. 

А як вам оновлена версія цього відомого жахастика? Діліться враженнями в коментарях.

Ctrl
Enter
Побачили помилку?
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментарі (0)
Топ з цієї категорії
Показано тизер-трейлер аніме-адаптації пригод Скотта Пілігрима Показано тизер-трейлер аніме-адаптації пригод Скотта Пілігрима
Netflix показали перший трейлер аніме-адаптації “Скотта Пілігрима” від японської студії Science SARU. Серіал...
16.08.23
436
0
У мережі з'явилися фото і відео PlayStation 5 Slim У мережі з'явилися фото і відео PlayStation 5 Slim
Ендрю Мармо, колишній працівник інді-видавництва Wired Productions, а також ігрового новинного порталу VCG,...
12.08.23
395
0