Який монітор вибрати для ігор у різних цінових сегментах

GEEKS.NEWS » Статті » Який монітор вибрати для ігор у різних цінових сегментах
Який монітор вибрати для ігор у різних цінових сегментах
Статті
12:00, 30 грудень 2022
525
0

Ви можете купити найпотужніші комплектуючі ПК, встановити їх у найнеординарніший і найкрасивіший корпус, але практично весь час, проведений за комп'ютером, ви дивитися не на них, а на екран монітора. Саме монітор відповідає за якість ігрового досвіду та ваш комфорт під час ігор. Зараз на ринку безліч моделей, у яких схожі розміри та технічні характеристики, але різна ціна, яка може відрізнятися навіть в добрий десяток разів. Чому так? Який монітор можна вважати ігровим? У цій статті ми допоможемо вам розібратися з цими питаннями.

Основні критерії вибору ігрового монітору

Починати завжди варто з теорії, адже зрозумівши суть характеристик, можна чітко зрозуміти, що саме вам потрібно, та чому воно повинне бути саме таким, а не інакшим. Чому більша діагональ не завжди краща та чому кути огляду під час ігрового досвіду не завжди є пріоритетом.

  • Основні критерії вибору ігрового моніторуТип матриці. Станом на 2023 рік на ринку представлено три основні типи матриць: TN+film (VA, як схожа технологія), IPS, MVA/PVA. Кожен з них має свої переваги і недоліки: так, наприклад, TN+film може похвалитися дешевизною і низьким часом відгуку, але при цьому відрізняється поганою передачею кольору, слабкою контрастністю і малими кутами огляду, а більшість VA матриць демонструють глибокий чорний колір, мають проблеми з так званими шлейфами, які усунуті лише в деяких моделях, наприклад, лінійці Samsung Odyssey. IPS та MVA/PVA вигідно відрізняються від TN, але й коштують дорожче. Але ми все ж таки рекомендуємо не економити, і обійти TN+film стороною, або ж звернути увагу на дорогі TN матриці, в яких перераховані вище недоліки зведені до мінімуму.
  • Час відповіді. Величина, яка характеризує швидкість відтворення зображення в моніторі, вимірюється в мілісекундах. Чим менше значення – тим краще: для звичайних геймерів оптимальний показник 3-5 мс, для кіберспортсменів – 1-2 мс.
  • Роздільна здатність дисплею. Тут мінімальним значенням на даний момент вважається FullHD – 1920×1080 пікселів, а популярність стрімко набирають варіанти з роздільною здатністю 2560х1440 та 3840х2160. Але варто відзначити кілька нюансів: по-перше, чим вища роздільна здатність, тим потужніша потрібна відеокарта для забезпечення комфортної продуктивності ігор, а по-друге, для великої діагоналі бажано висока роздільна здатність – щільність пікселів на 32-дюймовому FullHD-екрані залишає бажати кращого, через що зображення втрачає чіткість.
  • Наявність портів. Бажана наявність DVI, DP, HDMI. Якщо монітор оснащений тільки портом VGA, краще його не брати: відеокарти Nvidia серії 10хх і вище не мають підтримки аналогових інтерфейсів, тому для них доведеться докуповувати ще й перехідники, а про передачу звуку на динаміки монітора доведеться забути в більшості випадків.
  • Частота розгортки. Параметр, який відповідає за частоту оновлення зображення на екрані. Мінімальним для комфортного геймінгу є показник 60 Гц, але все більшого поширення набирають ігрові монітори з частотою 120, 144, 240 і навіть 360 Гц, які роблять динамічні сцени в іграх та фільмах плавнішими, і навіть можуть дати деякі переваги у відеоіграх, де важлива швидкість реакції – наприклад, у кіберспортивних шутерах.
  • Яскравість та контрастність. Перший параметр характеризує потужність підсвічування, другий - відношення найяскравішої і найтемнішої точок на моніторі. Щоб не вдаватися надто глибоко у подробиці, відзначимо, що для хорошого монітора оптимальні значення яскравості – від 300 кд/кв.м, контрастності – від 1000:1.
  • Nvidia G-Sync/AMD FreeSync. Технології адаптивної розгортки зображення від компаній Nvidia та AMD. Вони синхронізують частоту розгортки екрану та рендерингу кадру відеокартою, забезпечуючи плавну картинку без ривків, артефактів та розривів. Найкращі ігрові монітори зазвичай оснащені підтримкою однієї з технологій. При виборі не забудьте врахувати виробника своєї відеокарти: AMD не працюватиме з G-Sync, але відеоадаптери Nvidia можна використовувати з моніторами FreeSync і отримати переваги цієї технології. Також зверніть увагу, адже обидві технології мають певну градацію. Часто виробники фізичний модуль G-Sync замінюють програмним забезпеченням, яке може працювати значно гірше. Маркування G-Sync та G-Sync Compartible - це різні по реалізації технології.

Також існує низка додаткових параметрів, за якими можна оцінити монітори:

  • Вигнутий дисплей - монітор з вигнутим екраном, який ніби охоплює погляд глядача. Особливо добре ця опція поєднується з Ultrawide-моніторами, які виконані із співвідношенням сторін 21:9. Від радіусу кривизни залежить те, наскільки сильно вигнутий екран: що менше радіус, то більше кривизна. Вигнуті екрани посилюють занурення у віртуальний світ, але кути огляду у них не ідеальні. Також рекомендуємо під час вибору увімкнути зображення та оцінити зображення самотужки. Дешеві матриці можуть спотворювати кольори, а вигнуті монітори з малою діагоналлю бути незручними.
  • Регульована підставка, яка дозволяє регулювати висоту та нахил дисплею, а також повертати його у портретний режим, що зручно, наприклад, для читання месенджерів.
  • Наявність динаміків/USB-портів – зовсім необов'язкова опція, але потрібна певній частці користувачів.
  • HDR – підтримка технології розширеного динамічного діапазону кольорів. З нею зображення справді змінюється: картинка стає більш контрастною, а кольори – дуже глибокими та насиченими. Але ця технологія поки що недосконала, має кілька конкуруючих форматів, які можуть не підтримуватись тим чи іншим HDR-контентом. На даний момент в ігровому плані гарною реалізацією HDR можуть похвалитися лише консолі PlayStation та Xbox. Втім, останнім часом на РС виходить дедалі більше ігор із підтримкою HDR, де досить грамотно витримано широкий динамічний діапазон.
  • Дизайн – зараз на ринку представлені монітори різноманітних форм та кольорів: безрамкові, вигнуті, з підсвічуванням та іншими привабливими особливостями. Але на ці особливості варто звертати увагу в останню чергу, віддавши перевагу не яскравій обгортці, а функціональності та практичності. Хоча це має сенс тоді, коли ваше ігрове місце повернуте до проходу і ви та інші часто бачите тилову сторону монітора.

Слід зазначити, що перераховані вище критерії можуть не поєднуватися в одній моделі пристрою, тому, можливо, вам доведеться робити вибір, вирішуючи, яка з опцій важливіше - 4K-роздільна здатність, частота 144 Гц або підтримка HDR. Крім того варто пам'ятати, що роздільна здатність картинки, наявність HDR та високої частоти розгортки впливають на кількість даних, які передаються з відеокарти на монітор. Тому і кабель передачі даних потрібен якісний.

Основні критерії вибору ігрового моніторуКрім того варто бути обережним при покупці та завжди перевіряти монітори на биті пікселі та недоліки підсвітки. Сучасні IPS матриці, особливо в бюджетному сегменті, часто попадаються з нерівномірною підсвіткою і це може суттєво зіпсувати ваш користувацький досвід, а магазин відмовиться забирати товар назад. Щодо битих пікселів варто також бути обережним, адже виробники ввели певного роду допуск по кількості битих пікселів на матриці і купивши монітор з п'ятьма битими пікселями в середині матриці ви скоріше за все не зможете повернути його по гарантії.

Кращі монітори для ігор в дешевому, середньому та дорогому сегменті

Від теорії варто перейти до практики, а тому ми склали список моніторів, з якого ви зможете вибрати потрібний девайс для домашнього використання. Ми поблукали інтернетом і підібрали моделі моніторів з хорошими відгуками користувачів, які і покажемо вам. Це щонайменше допоможе зрозуміти, на які характеристики орієнтуватися у тому чи іншому сегменті. Також не всі монітори можуть бути в наявності на момент прочитання вами статті.

Найкращі бюджетні монітори

VIEWSONIC VX2418-P-MHD

  • Діагональ екрану: 23,8 дюймів.
  • Роздільна здатність: 1920 х 1080. 
  • Частота оновлення: 165 Гц.
  • Ціна: від 10 000грн.

Одна з доступних моделей у нашій добірці, але далеко не найгірша – беручи хоча б високу частоту оновлення та дуже швидкий відгук, а також підтримку Adaptive Sync та безліч режимів роботи, включаючи ігровий режим. Крім цього, ViewSonic VX2418-P-MHD оснащений стереодинаміками та великим набором портів для підключення. Не вражає лише дизайн монітора, але для геймерів, які цінують «фарш», а не форму, це не стане проблемою.

AOC C24G1

  • Діагональ екрану: 23,6 дюймів.
  • Роздільна здатність: 1920 х 1080. 
  • Частота оновлення: 144 Гц.
  • Ціна: від 4 700 грн.

Безрамковий, вигнутий, з частотою відгуку в 1 мс і частотою оновлення в 144 Гц, а також підтримкою AMD FreeSync, цей монітор стане чудовою прикрасою геймерського столу та вірним бойовим супутником у мережних іграх. Однак дешевизна накладає свій відбиток: необхідно ретельно перевіряти дисплей щодо засвіток і битих пікселів.

VIEWSONIC VX2758-PC-MH

  • Діагональ екрану: 27 дюймів
  • Роздільна здатність: 1920 х 1080
  • Частота оновлення: 144 Гц
  • Ціна: від 8 400 грн.

ViewSonic VX2758-PC-MH – бюджетний монітор із вигнутим екраном. Радіус кривизни невеликий – 1800R, але цього достатньо для занурення у світ ігор, кіно та іншого контенту. Разом з тим, девайс може похвалитися досить приємними характеристиками: частота оновлення 144 Гц і відгук 1 мс відмінно підійдуть для кіберспортивних ігор, а підтримка AMD FreeSync Premium позбавить від розривів зображення. Дуже гідний варіант, якщо ви шукаєте гарний ігровий монітор за середньобюджетну ціну.

ACER NITRO VG271UPBMIIPX

  • Діагональ екрану: 27 дюймів 
  • Роздільна здатність: 2560 х 1440
  • Частота оновлення: 144 Гц
  • Ціна: від 13 500 грн

Хороша модель з значним набором технологій для комфортного геймінгу: частота оновлення 144 Гц, підтримка AMD FreeSync, роздільна здатність 2560х1440 при діагоналі 27 дюймів, вбудовані динаміки з якісним звучанням. У поєднанні з приємним практичним дизайном все вищезгадане робить VG271UPbmiipx чудовим подарунком для кожного шанувальника відеоігор.

SAMSUNG ODYSSEY G5 C32G54TQWI

  • Діагональ екрану: 32 дюйми 
  • Роздільна здатність: 2560 х 1440 
  • Частота поновлення: 144 Гц
  • Ціна: від 12 500 грн.

Вигнутий монітор з кривизною 1000R – максимально відповідає кутам огляду зору людини. Дисплей значно вигинається у порівнянні з іншими моделями із рівною поверхнею екрана, але звикнути до цієї особливості можна дуже швидко. У списку інших особливостей пристрою варто відзначити безрамковий дизайн, HDR10 підтримку, сумісність з AMD FreeSync Premium, швидкий відгук і високу частоту оновлення.

VIEWSONIC XG2705-2K

  • Діагональ екрану: 27 дюймів 
  • Роздільна здатність: 2560 х 1440 
  • Частота оновлення: 144 Гц
  • Ціна: від 18 500 грн.

Один із найкращих IPS моніторів, доступний за відносно розумною ціною. Девайс володіє роздільною здатністю 1440р при діагоналі 27 дюймів, «кіберспортивні» 144 Гц частота оновлення та 1 мс час відгуку,  також вражаючий діапазон колірного охоплення та ідеальні кути огляду. Підкріплює все це дуже незвичайна підставка з масивною ніжкою та широкою основою.

LG ULTRAGEAR 27GL650F-B

  • Діагональ екрану: 27 дюймів 
  • Роздільна здатність: 1920 х 1080 
  • Частота оновлення: 144 Гц
  • Ціна: від 8 500 грн.

Ігровий монітор з підтримкою HDR10, підтримкою FreeSync та поворотним екраном. Додайте до цього якісну IPS-матрицю з часом реакції від 1 до 5 мс (залежно від вибраного режиму), частоту оновлення 144 Гц та безрамковий дизайн, та отримайте майже ідеальний пристрій. "Майже" - тому що FullHD роздільна здатність для 27 дюймів може виявитися замалою.

BENQ GW2480

  • Діагональ екрану: 23,8 дюймів 
  • Роздільна здатність: 1920 х 1080 
  • Частота оновлення: 75 Гц
  • Ціна: від 5 300 грн.

Бюджетна модель, якої буде достатньо для невимогливого геймера. Необхідні мінімум тут виконаний: діагональ 24 дюйми з FullHD-роздільною здатністю, IPS матриця, сучасні роз'єми для підключення до відеокарти, частота розгортки 75 Гц, підсвічування без мерехтіння, відгук 5 мс і навіть вбудовані динаміки і датчик освітлення, що дозволяє автоматично регулювати яскравість. Все це доповнюється безрамковим дизайном.

ACER NITRO QG221QBII

  • Діагональ екрану: 21,5 дюймів 
  • Роздільна здатність: 1920 х 1080 
  • Частота оновлення: 75 Гц.
  • Ціна:  від 6 000 грн.

Монітор Acer Nitro QG221Qbii компактний та недорогий. Він побудований на VA-матриці, яка видає глибокий, близький до ідеального, чорний колір. Є в неї й недоліки – помітні "шлейфи" у динамічних сценах. При діагоналі 21,5 дюймів пікселі на дисплеї стають майже непомітними, а частоти оновлення в 75 Гц вистачає для single-player ігор. Якщо ж ви шукаєте монітор із прицілом на участь у кіберспортивних матчах, краще зверніть увагу на альтернативні моделі.

SAMSUNG F24T350FHI

  • Діагональ екрану: 23,8 дюймів 
  • Роздільна здатність: 1920 х 1080 
  • Частота оновлення: 75 Гц.
  • Ціна: від 5 400 грн.

24-дюймовий Samsung F24T350FHI – бюджетний варіант для ігрового сетапу. Монітор характеризується мінімальними рамками дисплея, відмінними кутами огляду та реалістичною передачею кольору, а підтримка AMD FreeSync усуне розриви зображення в іграх. У списку недоліків моделі – скромна частота оновлення та обмежений набір інтерфейсів.

AOC 24G2U/BK

  • Діагональ екрану: 23,8 дюймів 
  • Роздільна здатність: 1920 х 1080 
  • Частота поновлення: 144 Гц
  • Ціна: від 8 600 грн.

AOC 24G2U/BK відразу ж привертає увагу за рахунок свого агресивного геймерського дизайну, з рубаними лініями та яскравими акцентами. Це дуже хороший для своєї ціни монітор: частота оновлення складає 144 Гц, а час відгуку - всього 1 мс, що напевно оцінять шанувальники онлайн шутерів. Роздільної здатності FullHD більш ніж достатньо для 24-дюймової панелі, а за допомогою FreeSync Premium ви забудете про розрив картинки під час гри.

Найкращі монітори середнього бюджету

VIEWSONIC XG270

  • Діагональ екрану: 27 дюймів 
  • Роздільна здатність: 1920 х 1080 
  • Частота оновлення: 240 Гц
  • Ціна: від 28 750 грн.

ViewSonic XG270 – приголомшливий ігровий монітор з підтримкою HDR10 та охопленням кольорів sRGB 99%. Це забезпечує користувачам наявність яскравої, насиченої картинки під час перегляду контенту будь-якого типу. А частота оновлення 240 Гц та відгук в 1 мс дасть вам можливість перемагати в online-іграх, не замислюючись про лаги і затримки екрану. Крім того, монітор сумісний з NVIDIA G-SYNC, а його дизайн та підставка дозволяють регулювати положення дисплею по вертикалі та переводити його в портретний режим. Доповнюють отримані враження безрамковий дизайн та RGB-підсвічування.

SAMSUNG ODYSSEY G7

  • Діагональ екрану: 27 - 32 дюймів 
  • Роздільна здатність: 2560 х 1440 
  • Частота оновлення: 240 Гц
  • Ціна: від 18 000 грн.

Він поєднує VA-матрицю, роздільну здатність 1440р, частоту оновлення 240 Гц, відгук у 1 мс, а також підтримку HDR, FreeSync та G-Sync. Крім того, тут використовується вигнутий дисплей, а екран можна повертати у портретний режим. Нарешті, інженери Samsung позбулися неприємних шлейфів на VA і додали безліч ігрових налаштувань, включаючи розгін матриці. І все це – за цілком доступними цінами. Практично ідеальний вибір для ігрового сетапу.

AOC AGON AG273QCG

  • Діагональ екрану: 27 дюймів 
  • Роздільна здатність: 2560 х 1440 
  • Частота оновлення: 165 Гц
  • Ціна:  від 20 000 грн.

Досить швидкий (165 Гц і 1 мс) 27-дюймовий монітор з WQHD роздільною здатністю та відмінною передачею кольору. З особливостей варто відзначити TN-матрицю, вигнутий дисплей, а до недоліків належать невеликі кути огляду. Тим не менш, це дуже хороший девайс, який підходить для будь-яких завдань – у тому числі геймінгу, звичайно ж.

LENOVO LEGION Y27

  • Діагональ екрану: 27 дюймів 
  • Роздільна здатність: 2560 х 1440 
  • Частота оновлення: 165 Гц
  • Ціна: від 19 500 грн.

Представник геймерської лінійки Legion бренду Lenovo, який може похвалитися частотою оновлення 240 Гц, роздільною здатністю WQHD, стильним дизайном, а також незвичайним елементом – вбудованим блоком акустики від Harman/Kardon, який має підсвічування і дуже непогано звучить. До того ж тут є підтримка G-Sync і режим розгону матриці.

XIAOMI MI SURFACE DISPLAY

  • Діагональ екрану: 34 дюйми 
  • Роздільна здатність: 3440 х 1440 
  • Частота оновлення: 144 Гц
  • Ціна: від 15 500 грн.

У цьому моніторі є все, що необхідно вимогливому геймеру: VA-матриця, висока роздільна здатність 3440×1440 у поєднанні з частотою оновлення 144 Гц, вигнутий дисплей зі співвідношенням сторін 21:9, гарна яскравість та контрастність. Монітор виглядає дуже красиво та прикрасить собою будь-який інтер'єр. Однак невеликі недоліки у вигляді шлейфів тут все ж таки присутні.

XIAOMI MI GAMING DISPLAY

  • Діагональ екрану: 27 дюймів 
  • Роздільна здатність: 2560 х 1440 
  • Частота оновлення: 165 Гц
  • Ціна: від 13 000 грн.

Ще один монітор від Xiaomi, але сильніше орієнтований на геймінг порівняно із попередньою моделлю. Якісна IPS-матриця унеможливлює спотворення картинки при погляді збоку, а засвіти практично відсутні (втім, це залежить від конкретного девайсу). Гравців напевно порадує роздільна здатність 2560×1440 та частота оновлення 165 Гц, а для згладжування частоти кадрів за секунду передбачена підтримка FreeSync та G-Sync. Крім того, монітор отримав значний набір портів, що дозволить підключити до нього кілька пристроїв – наприклад, ПК та консоль.

IIYAMA G-MASTER GB3461WQSU-B1

  • Діагональ екрану: 34 дюйми 
  • Роздільна здатність: 3440 х 1440 
  • Частота оновлення: 144 Гц
  • Ціна: від 17 500 грн.

Досить великий (34 дюйми) і витягнутий завширшки (співвідношення сторін 21:9) монітор з IPS матрицею та роздільною здатністю 3440×1440. При такому великому розмірі діагоналі цієї моделі не завадив би вигнутий дисплей, проте кривизни тут немає. При непоганих характеристиках девайс коштує дешевше у порівнянні з менш просунутими моделями від іменитих брендів, а значить, дозволить заощадити, отримавши високу якість зображення.

LG ULTRAFINE 27UK850-W

  • Діагональ екрану: 27 дюймів 
  • Роздільна здатність: 3840 х 2160 
  • Частота оновлення: 60 Гц
  • Ціна: від 16 000 грн.

27 дюймів, IPS-матриця, 4K-роздільна здатність, поворотний екран і регулювання по висоті. Що ще можна сказати про цей монітор? Так, досить низька ціна, вражаючий дизайн і гарний набір портів на всі випадки життя. Відмінний вибір для домашнього пристрою.

BENQ ZOWIE XL2546

  • Діагональ екрану: 24,5 дюймів 
  • Роздільна здатність: 1920 х 1080 
  • Частота оновлення: 240 Гц
  • Ціна: від 20 000 грн.

Ігрова модель для кіберспортсменів, до списку переваг якої можна занести TN-матрицю зі швидким відгуком в 1 мс, ексклюзивну технологію DyArc, яка робить динамічні сцени в іграх більш плавними, і вражаючу частоту оновлення 240 Гц. Крім того, монітор має стильний дизайн, дозволяє регулювати висоту екрана та дозволяє в один клік перемикатися між пресетами зображення.

ASUS VG35VQ

  • Діагональ екрану: 35 дюймів 
  • Роздільна здатність: 3440 х 1440 
  • Частота оновлення: 100 Гц
  • Ціна: від 28 000 грн.

Монітор із нестандартним співвідношенням сторін (21:9), 35-дюймовим вигнутим дисплеєм та роздільною здатністю 3440х1440 пікселів. Це поєднується зі швидкою VA-матрицею (відгук 1 мс), частотою оновлення 100 Гц та технологією Adaptive-Sync. Крім того, Asus VG35VQ може похвалитися вражаючим набором портів підключення, що дозволить використовувати його з різними пристроями.

ASUS VG27AQ

  • Діагональ екрану: 27 дюймів 
  • Роздільна здатність: 2560 х 1440 
  • Частота оновлення: 165 Гц
  • Ціна: від 13 500 грн.

Ще одна ігрова модель від Asus націлена на максимально комфортний геймінг. Його забезпечать IPS-матриця з часом відгуку 1 мс, частота оновлення 165 Гц, великі кути огляду, сумісність з G-Sync і підтримка HDR10. Гарний вибір для тих, хто не терпить компромісів.

Найкращі дорогі ігрові монітори

VIEWSONIC XG320Q

  • Діагональ екрану: 32 дюйми 
  • Роздільна здатність: 2560 х 1440 
  • Частота оновлення: 165 Гц
  • Ціна: від 49 000 грн.

Цей монітор поєднує 32-дюймову діагональ з роздільною здатністю 1440р - на великому екрані ви зможете розглянути всі деталі зображення. Тут використовується IPS-матриця з високими кутами огляду та реалістичною передачею кольорів, високою частотою оновлення та ультранизьким  часом відгуку – всього 0,5 мс. ViewSonic XG320Q виглядає строго, намагаючись не видавати свою приналежність до ігрового сегменту, проте щодо «начинки» тут все в повному порядку.

VIEWSONIC XG320U

  • Діагональ екрану: 32 дюйми 
  • Роздільна здатність: 3840 х 2160 
  • Частота оновлення: 150 Гц
  • Ціна: від 63 000 грн.

ViewSonic XG320U дорогий, але він вартий того, починаючи від 32-дюймової IPS матриці з роздільною здатністю 4K, швидкої герцовки та миттєвого відгуку, і закінчуючи підтримкою AMD FreeSync Premium Pro, сертифікатом VESA DisplayHDR 600, а також наявністю порту HDMI 2. Повністю сумісний з консолями нового покоління PlayStation 5 і Xbox Series X. Якщо вам вистачить грошей на цю модель, то ви отримаєте максимум вражень від яскравого, деталізованого зображення в іграх і не тільки.

ASUS ROG SWIFT PG259QN

  • Діагональ екрану: 24,5 дюймів 
  • Роздільна здатність: 1920 х 1080 
  • Частота оновлення: 360 Гц
  • Ціна: від 26 000 грн.

Деякі монітори можуть похвалитися вражаючою частотою оновлення 360 Гц. ASUS ROG Swift PG259QN - саме з них: він поєднує IPS матрицю, роздільну здатність FullHD , відгук в 1 мілісекунду, а також частоту оновлення 360 Гц, що напевно припаде до смаку кіберспортсменам. Проте коштує таке задоволення досить дорого, і якщо вам не критична частота оновлення, краще зверніть увагу на інші моделі.

LG ULTRAGEAR 34GN850-B

  • Діагональ екрану: 34 дюйми 
  • Роздільна здатність: 3440 х 1440 
  • Частота оновлення: 160 Гц
  • Ціна: від 36 000 грн.

Ультраширокий та вигнутий монітор, який охоплює поле зору геймера, посилюючи занурення у ігровий процес. IPS-дисплей має відгук всього в 1 мс, що відмінно поєднується з частотою оновлення 160 Гц, а сумісність з G-SYNC та FreeSync Premium забезпечує плавність та чіткість картинки. Девайс підтримує HDR400 – це мінімум для роботи технології, але краще ніж нічого. Бонусом йдуть технології динамічної синхронізації дій, стабілізації чорного кольору та екранного прицілу.

ACER PREDATOR X38

  • Діагональ екрану: 27,5 дюймів 
  • Роздільна здатність: 3840 х 1600 
  • Частота оновлення: 144 Гц
  • Ціна: від 83 000 грн.

Справжній гігант інженерної думки, монітор з вражаючим розміром діагоналі (38 дюймів) та роздільною здатністю (нестандартними 3840х1600), а також високою частотою оновлення та часом відгуку, підтримкою HDR та G-Sync, вигнутим екраном та фірмовим «хижим» дизайном бренду Predator. Недоліків у цієї моделі рівно два: дуже нескромна ціна і не менш високі вимоги до конфігурації ПК, який має бути здатним впоратися з апетитами монітора.

Ctrl
Enter
Побачили помилку?
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментарі (0)
Топ з цієї категорії
Показано тизер-трейлер аніме-адаптації пригод Скотта Пілігрима Показано тизер-трейлер аніме-адаптації пригод Скотта Пілігрима
Netflix показали перший трейлер аніме-адаптації “Скотта Пілігрима” від японської студії Science SARU. Серіал...
16.08.23
408
0
У мережі з'явилися фото і відео PlayStation 5 Slim У мережі з'явилися фото і відео PlayStation 5 Slim
Ендрю Мармо, колишній працівник інді-видавництва Wired Productions, а також ігрового новинного порталу VCG,...
12.08.23
369
0